Tien pelgrims in een rij

Camino Invierno

camino invierno

Camino Invierno

Santiago de Compostela is de afgelopen jaren een bijzonder populaire bestemming geworden. Jaarlijks wandelen of fietsen honderdduizenden pelgrims naar het bedevaartsoord. Velen hebben de welbekende Camino Francés gevolgd, maar een toenemend aantal gaat op zoek naar alternatieven. De Camino de Invierno  is daarvan een voorbeeld. De Camino begint in Ponferada en gaat via o.a. Las Medulas. O Barco, A Rua, Quiroga, Monforte, Chantada, Rodeiro, Lalin en Outeiro naar Santiago de Compostella.

De Camino Invierno  is een relatief korte route, ongeveer 260 km lang. De Camino voert door een vrijwel onbekend, maar mooi deel van Spanje; met prachtige natuur, door bossen en glooiende berggebieden, en door oude dorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Wie de route loopt stuit op restanten van een rijk verleden, oude kerken en karakteristieke pleinen in de grotere plaatsen.

Wie (nog) meer uitdaging zoekt, kan de Camino de  Invierno inpassen in een langere tocht door bijvoorbeeld voorafgaand de Camino Olvidado (start: Bilbao) te lopen of vanaf de Camino Francés de Camino de Invierno  op te pakken. Via de Camino de Invierno  kan men dus het drukke tweede gedeelte van de Camino Francés vermijden en via een landschappelijk mooiere route naar Santiago de Compostela lopen.
Wat uw plannen ook moge zijn, wij hopen met dit boekje (meer) Nederlandse pelgrims aan te moedigen deze tocht te ondernemen.

De gids kost € 15.-(excl. verzenden, €3.-) en is ringgebonden,  gedrukt op A5 formaat , laatste druk 2024

klik op onderstaande afbeelding om in het gidsje te bladeren