Tien pelgrims in een rij

Camino Inglès

camino ingles

Santiago de Compostela is de afgelopen twee decennia een bijzonder populaire bestemming geworden. Jaarlijks wandelen of fietsen honderdduizenden pelgrims naar het bedevaartsoord. Velen hebben de welbekende Camino Francés gevolgd, maar een toenemend aantal gaat op zoek naar alternatieven. Bijvoorbeeld de Camino Inglés.

De Camino Inglés is een van de kortere routes naar Santiago. Er zijn twee plaatsen waar je kunt beginnen. Vanaf Ferrol is het ongeveer 110 km wandelen, vanaf A Coruña is de weg 72 km lang. Beiden wegen komen enkele kilometers voor Bruma bij elkaar. De afstand is dus perfect om een paar dagen de sfeer van de camino op te snuiven met alle daarbij behorende pelgrimservaringen, zoals de ontmoetingen en het verblijf in een herberg.
De route is afwisselend. U begint aan de grillige Atlantische kust met zijn fraai gevormde baaien. Maar al spoedig laat u de zee achter zich om op te gaan in de rust en de stilte van het Galicische boerenland, regelmatig onderbroken door majestueuze bossen. In de vele dorpjes en stadjes langs de route lijkt de tijd stil te staan. De tocht eindigt in de binnenstad van Santiago, waar een bonte menigte medepelgrims uit alle windstreken u zult verwelkomen.
Wie de tocht te kort vindt, kan de Camino Inglés inpassen in een langere tocht. Vanaf Santiago kan de reis voortgezet worden richting Fisterra of Muxia, terug naar de zee. Daarmee wordt het aantal kilometers grofweg verdubbeld.
Camino’s in het noorden van Spanje
Tot nu toe bestond er geen Nederlandstalige gids van de Camino Inglés. Met dit boekje hopen wij (meer) Nederlandse pelgrims aan te moedigen deze tocht te ondernemen.
De gids kost €15.- (excl. verzenden, €4.-), is ringbandgebonden en gedrukt op A5 formaat , druk 2024

Klik op onderstaande afbeelding om in de gids te bladeren