Herbergengids Camino Frances

De Camino Frances is van oudsher de meest populaire route die wordt gelopen of gefietst naar Santiago de Compostela. Door het steeds maar uitdijende “peloton” pelgrims veranderd de infrastruktuur van overnachtingsadressen(refugio’s, albergue’s en hostals) langs de route nogal snel.

Vaak gebeurt het dat men ’s morgens vroeg gewekt wordt door mede-pelgrims die, bang om geen slaapplek te vinden, steeds vroeger op pad gaan……

Echter zij verstoren de slaap die men nodig heeft om weer een dagmars te volbrengen en zaaien onnodig paniek door hun “bedrush”.

Dit gidsje, met alle overnachtingsmogelijkheden lans de Camino Frances, geeft U een overzicht met de af te leggen afstanden tussen de onderkomens onderling en alle daarbij behorende relevante informatie.

Om aan een veelgehoorde vraag te voldoen is er een soort van “top 20 herbergen” gemaakt, die worden aangegeven met een *. Veelal zijn dit herbergen die door een vereniging, genootschap,kerk of betrokken particulier worden beheerd. Zo is er vaak een gemeenschappelijke maaltijd en vindt men er iets van spiritualiteit die de Camino een extra dimensie geeft.

Het gidsje is momenteel uitverkocht. Dezelfde lijst met alle herbergen kunt U ook vinden in de nieuwe gids Camino Frances.