Camino Frances

De meest bekende van al de gebruikte pelgrimswegen is ongetwijfeld de Camino Frances die Noord-Spanje van oost naar west doorkruist. Deze route werd (en wordt) vooral gebruikt door Europese en met name Franse pelgrims, vandaar de naam: "Franse weg".

De Camino Frances loopt van St Jean Pied-de-Port naar Santiago de Compostela en is ongeveer 772 km lang.

De gids geeft informatie over de verschillende mogelijkheden van het reizen naar St Jean Pied-de-Port, de inlooproute vanuit St Palais en de route van Santiago naar Finnisterre. 

Verder vindt de pelgrim er schematische routekaartjes en hoogteprofielen van de Camino Frances, en verder naar Finisterre/Muxia. Daarbij behorend een complete up-to- date lijst met alle herbergen en hun kenmerken langs de gehele route. Bovendien zijn de herbergen die iets "speciaals "hebben met rood gemerkt ! Door regelmatige herdruk altijd erg aktueel!

De gids kan zowel door wandelaars als fietspelgrims worden gebruikt.

De laatste geupdate  druk is verschenen februari 2022

De gids kost €22,50 (excl verzenden, voor Nederland €3,85)   A5 formaat, ringbandgebonden, 100 blz, geplastificeerd, ong. 180 gr.

review dd 20 juni2022: Beste Hans,

Afgelopen weken heb ik de camino Frances gelopen en veel gebruik gemaakt van de door jou gemaakte gids.
Ik vond hem erg praktisch en een handig formaat. De prijzen van albergues zijn allemaal gemiddeld 2 euro omhoog gegaan denk ik.
Leuk vond ik dat er 'rode'albergues in stonden, zijnde als "beste" getest.
Ik wil de albergue in Villamayor de Monjardin die ook dezelfde naam heeft (is van oasis trails)aanmelden als erg leuk en bijzonder. Mooi oud huis, heerlijk eten,geweldige vrijwilligers en een mediatieruimte.
Veel mede lopers bewonderden mijn boekje.
De tip van de taxi van Epress Bourricot was geweldig en werkte perfect.

Nogmaals dank voor het prettige boekje en bij een volgende camino maak ik graag weer gebruik van een pelgrimsgids.

Vriendelijke groet, 
Monique van der Beek

Hier kunt U in de gids bladeren: